Εκπαιδευτικά Σεμινάρια οινολογίας & Training Silver Service κεντρική εικόνα

Περιγραφή Σεμιναρίου

Διοργανώνουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια οινολογίας και training Silver Service ώστε να δώσουμε τις γνώσεις στους συμμετέχοντες σε βασικά ζητήματα της οινολογίας όπως ιστορικά στοιχεία, στοιχεία αμπελουργίας, λευκές και ερυθρές ποικιλίες σταφυλιών, σύσταση και μικροβιολογία οίνου, κατηγορίες και τύπους κρασιών. Επίσης, θα αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις του εστιατορικού πρωτοκόλλου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

  1. Βασική εκπαίδευση Εστιατορικού Πρωτοκόλλου 
  2. Ορισμοί - Ιστορικά στοιχεία αμπελουργίας - οινολογίας
  3. Μορφολογία του αμπελιού ( ριζικό σύστημα, κορμό, φύλλα, ταξιανθία, ανθός, σταφύλι, ράγα )
  4. Εγκατάσταση αμπελώνα ( κλίμα και έδαφος, τοποθεσία, κλίση εδάφους, σύσταση εδάφους, γειτωνίαση με υδάτινους όγκους).
  5. Καλλιεργητικές φροντίδες αμπελώνα [ κλάδεμα, είδη κλαδέματος].
  6. Λευκές ποικιλίες σταφυλιών [Ελληνικές και Διεθνείς]
  7. Ερυθρές ποικιλίες σταφυλιών [Ελληνικές και Διεθνείς]
  8. Ωρίμανση και συγκομιδή του σταφυλιού
  9. Σύσταση του οίνου [οξέα και αλκοόλες, φαινολικές, αρωματικές και λοιπές ενώσεις]
  10. Μικροβιολόγία του οίνου
  11. Είδη οινοποίησης [λευκή-ροζέ-ερυθρή] - Νομοθέτική διάκριση των οίνων [ΟΠΑΠ-ΟΠΕ-ΠΟΠ-ΠΓΕ- Τοπικοί και επιτραπέζιοι οίνοι]
  12. Κατεργασίες οίνου [ Διαύγαση, παλαίωση, εμφιάλωση]
  13. Αποθήκευση οίνων - Διαχείρηση κάβας
  14. Κατηγορίες και τύποι κρασιών [ περιεκτικότητα τους σε σάκχαρα, διοξείδιο του άνθρακα, αρωματικές ουσίες και αλκοόλ]
  15. Οργανοληπτικός έλεγχος - Γευσιγνωσία κρασιών [χρώμα, αρώματα, γεύση, σώμα κτλ] - Αξιολόγηση οίνων
  16. Marketing οίνου [ προώθηση οίνου και σύνθεση καταλόγου λίστας κρασιών]
  17. Κρασί & διατροφή [ αρμονική σύνδεση οίνων και εδεσμάτων ].