Βρες εργασία άμεσα με 8 τρόπους

Άρθρο στην κατηγορία Recruiting.gr Job News
Recruiting.gr Job News Βρες εργασία άμεσα με 8 τρόπους blog image

Βρες εργασία άμεσα με 8 τρόπους

Ψάχνετε να βρείτε δουλειά άμεσα. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος όμως για να ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας και για να βρείτε τις εταιρίες ή καταστήματα που θα θελήσουν να σας προσλάβουν;

 

Παρακάτω μπορείτε να μάθετε λοιπόν 10 βήματα που μπορείτε να προσεγγίσετε για να οργανώσετε καλύτερα την αναζήτησή στην εύρεση εργασίας στην Ελλάδα.

 

1. Πού ψάχνετε;

Συγκεντρώστε τα καλύτερα sites με τις αγγελίες θέσεων εργασίας. Βρείτε τα sites εκείνα που ανεβάζουν θέσεις εργασίας στο στυλ που σας ενδιαφέρει. Από εταιρικά sites έως τραπεζικά και networking. Σκεφτείτε επίσης το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με έναν recruiter που θα σας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια, όπως το recruiting.gr.

 

2. Μείνετε συγκεντρωμένοι στην αναζήτηση εργασίας σας

Χρησιμοποιήστε τις μηχανές αναζήτησης εργασίας όπως το recruiting.gr για να βρείτε θέσεις εργασίας χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά σας και τη θέση που θέλετε να εργαστείτε. Η διευκρίνηση των κριτηρίων αναζήτησης θα σας βοηθήσει να επικεντρώσετε την αναζήτηση σε εκείνες τις εργασίες που πραγματικά σας ενδιαφέρουν και θα σας δώσει πιο ουσιαστικές λίστες εργασίας προς εξέταση και λιγότερες μη ουσιαστικές λίστες εργασίας.

 

3. Φτιάξτε το δικό σας Personal Branding

Δημιουργήστε προφίλ στο LinkedIn και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Ενισχύστε την εικόνα σας σε επαγγελματικό επίπεδο. Με αυτό το τρόπο, οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα σχηματίσουν μια θετική εντύπωση για εσάς ως υποψήφιο.

 

4. Επικοινωνήστε με τις επαφές σας

Τώρα λοιπόν που έχετε δημιουργήσει προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, πρέπει να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε. Συνδεθείτε με όλους όσους γνωρίζετε, γιατί ποτέ δεν ξέρετε ποια επαφή μπορεί να σας βοηθήσει στην αναζήτηση εργασίας σας ή να σας φέρει σε επαφή με κάποιον άλλον που θα μπορεί να σας βοηθήσει.

 

5. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές και εργαλεία αναζήτησης εργασίας

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να επισπεύσετε την αναζήτηση εργασίας σας και να διαχειριστείτε την καριέρα σας. Βρείτε ποια σας ταιριάζουν και χρησιμοποιήστε τα για να οργανώσετε την αναζήτηση εργασίας σας και να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο.

 

6. Δημιουργήστε λίστα με τις εταιρίες στις οποίες θέλετε να εργαστείτε

Έχετε μια λίστα με τις εταιρείες στις οποίες θα θέλατε να εργαστείτε; Αν όχι, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε έναν κατάλογο εταιρειών που θα στοχεύσετε στην αναζήτηση εργασίας σας. Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και είναι εύκολο να βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς εργοδότες. Μπορείτε ακόμη να εγγραφείτε στα sites των εταιριών αυτών για να λαμβάνετε άμεσα ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για νέες θέσεις εργασίας.

 

7. Πάρτε τον χρόνο σας για το βιογραφικό σας

Πώς γνωρίζουν οι εργοδότες ότι έχετε τις δεξιότητες που αναζητούν; Θα πρέπει να τους το δείξετε. Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε στοχευμένα βιογραφικά που θα συνδέονται με τα κριτήρια πρόσληψης για τις εργασίες για τις οποίες υποβάλλετε αίτηση.

 

8. Προετοιμαστείτε για την συνέντευξη

Όταν κληθείτε στην συνέντευξη, σιγουρευτείτε ότι έχετε προετοιμαστε όπως πρέπει. Μελετήστε καλά την εταιρία που σας κάλεσε. Όσο πιο προετοιμασμένοι είστε, τόσο λιγότερο άγχος θα έχετε. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε το κατάλληλο ντύσιμο ενώ μπορείτε και να εξασκηθείτε από πριν σε πιθανές ερωτήσεις.